Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, trage un semnal de alarmă cu privire la un gel de mâini, aflat în multe magazine din țară, care poate afecta sănătatea consumatorilor din cauza concentraţiei toxice.

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, a precizat Paul Anghel, potrivit adevarul.ro

Mai mult, etichetele care ar fi trebuit să indice avertizările necesare lipsesc.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a adăugat reprezentantul ANPC.

Citeste si:
ANPC a primit trei alerte pentru măştiile sanitare neconforme...
ANPC a primit trei alerte...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.