Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că este îmbucurător faptul că în România s-a reușit reducerea ratei de transmitere a virusului Covid-19, dar atrage atenția că trebuie să fim în continuare precauți.

Medicul spune că există o regulă a epidemiologiei potrivit căreia, pentru a opri o pandemie, e nevoie de imunizarea în masă a peste 70% din populație.

Dacă faceți calculul, dacă 70% din populație se îmbolnăvește, iar conform statisticilor actuale, rata de deces este de 5%, gândiți-vă câte decese vom avea. Și atunci, noi trebuie să avem grijă să nu se întâmple lucrul acesta”, avertizează acesta.

Virgil Musta: „Am avut și pacienți care... m-au lăsat mască”

Medicul a povestit că a fost șocat de faptul că anumiți pacienți, care nu credeau în coronavirus înainte să se îmbolnăvească, nu au crezut în existența virusului nici după ce au fost bolnavi și i-a tratat.

Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală... ”, a povestit Vigil Musta.

Medicul Virgil Musta spune că este îmbucurător faptul că în România s-a reușit reducerea ratei de transmitere a coronavirusului, comparativ cu perioada de acum 2-3 săptămâni.

Rata de transmitere este mai mică, ceea ce este un lucru îmbucurător. Pentru că în viteza cu care creștea numărul de cazuri noi acum câteva săptămâni, în foarte scurt timp se putea depăși capacitatea spitalelor. Iar problema cea mai mare nu era neapărat a spitalelor în general, ci a Terapiilor Intensive, care riscau să nu mai aibă locuri pentru cazuri severe și critice”, a spus Virgil Musta, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.