Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susțin că coronavirusul poate fi „dezactivat” de anumite tipuri de apă de gură disponibile în comerț.

Pe lângă spălarea regulată a mâinilor și purtarea măștilor de protecție, există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de a te infecta cu noul coronavirus.

Acum, oamenii de știință susțin că gargară cu apă de gură ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de infecție cu Covid-19, informează Mirror.

Cercetătorii de la Ruhr-Universität Bochum susțin că virusul poate fi „dezactivat” de anumite tipuri de apă de gură care sunt disponibile pe piață.

În cadrul studiului, echipa a testat efectele a opt tipuri de apă de gură care sunt disponibile în farmacii, în special în cele din Germania.

Fiecare tip a fost amestecat cu particule de virus în laborator, precum și o substanță care imită saliva.

Acest amestec a fost apoi agitat timp de 30 de secunde pentru a reproduce gargara.

Rezultatele au arătat că toate cele opt clătiri au fost eficiente în reducerea infectării, trei spălări de gură fiind atât de eficiente încât virusul nu a putut fi detectat după 30 de secunde de agitare.

Deși acest studiu este promițător, cercetatorii subliniază faptul că trebuie făcute analize suplimentare pentru a testa dacă aceleași efecte sunt observate și în afara laboratorului.

Toni Meister, unul dintre cercetătorii studiului, a explicat: „Gargara cu o apă de gură nu poate elimina producerea de viruși în celule, dar ar putea reduce infectarea pe termen scurt prin intermediul cavităţii bucale, care are cel mai mare potenţial de infectare. Acest lucru ar putea fi util în anumite situaţii, cum ar fi la dentist sau în timpul îngrijirii pacienţilor cu Covid-19”.

Cu toate acestea, experții care nu au fost implicați în studiu au avertizat că gargara cu apă de gură nu este suficientă pentru a vă proteja de Covid-19.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 11 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.