Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că nu este cazul ca în România să se recurgă la testarea în masă, susținând că acest lucru ar fi o „risipă de resurse”.

Nu e cazul să facem testare în masă, vom testa conform definiției de caz. A testa pe toată lumea nu e relevant, ar fi risipă de resurse, raportul cost - beneficiu nu e rațional din punct de vedere al sănătății populației. Trebuie să gestionăm resursele, astfel încât să obținem maxim de informații”, a declarat secretarul de stat.

Horațiu Moldovan a declarat că a crescut foarte mult capacitatea de testare, problema fiind siguranța acestei testări.

S-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care le-au depus la DSP, pentru a crește precizia și pentru a avea siguranță cât mai mare. Numărul mare de testări poate pune problema de gestiune a probelor, de transfer. Asta verificăm, astfel încât să fie cât mai sigură la nivel global”, a mai spus Moldovan.

Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste. Dintre acestea 24.147 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 8.134 de cazuri noi din 33.021 teste efectuate
Bilanțul Covid-19: 8.134 de...

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.