Organizația Mondială a Sănătății nu se arată foarte încrezătoare în vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia și atrage atenția asupra siguranței.

Reprezentanții OMS au reacționat la anunțul făcut recent de cercetătorii ruși. Aceștia au declarat că un vaccin anti-Cobodi-19 este aproape gata și va putea fi aplicat la scară largă populației în curând.

OMS amintește că trebuie respectate toate fazele de testare înainte ca un vaccin să poată obține autorizația.

Oficialii organizației subliniază că ”în prezent, există sute de vaccinuri în proces de testare, iar acestea trebuie să îndeplineasccă toate normele și reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranță”, conform purtătorului de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Acesta a mai afirmat că, uneori sunt raportate descoperiri ce întârzie ulterior, pentru a putea fi parcurse toate fazele necesare înainte de aplicarea la scară largă.

Citeste si:
Șapte persoane au murit după ce au băut dezinfectant pentru mâini
Șapte persoane au murit după...

Rusia lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, iar experții de la Institutul Gamaleya au finalizat un test clinic pe oameni. Testul a implicat personal militar, iar rezultatele nu au fost publicate.

Rusia ar fi într-un stadiu destul de avansat al testelor, mai ales în comparație cu țările din vest. În luna august, un nou test clinic pe oameni ar urma să fie efectuat. Vor lua parte mii de ruși, dar și cetățeni din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Se așteaptă ca vaccinul să fie gata pentru distribuție națională în septembrie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.