Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat, duminică seară, că apariţia unui vaccin anti-CIVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia fiindcă este nevoie de miliarde de doze pentru a opri răspândirea virusului, adăugând faptul că România s-a înscris pe lista ţărilor care au comandat un eventual vaccin.

„Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat acesta duminică seară, la Antena 3.

Arafat recomandă persoanelor din grupele de risc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă: „Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”.

De asemenea, Comisia Europeană a încheiat vineri discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19.

Dacă vaccinul se dovedește a fi sigur şi eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor ţărilor membre ale UE.

Citeste si:
CE nu impune noi măsuri în cadrul procedurii de deficit excesiv...
Comisia Europeană anunță că...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.