Un avocat din Arad îi acuză pe cei de la SCJU Arad că l-au ignorat pe tatăl său, ce fusese adus la spital cu accident vascular cerebral.

Bătrânul în vârstă de 78 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență din Arad și, având în vedere că suferise un accident vascular cerebral, ar fi avut nevoie de asistență medicală urgentă.

Din păcate, însă, bărbatul a fost ignorat timp de 8 ore după ce a ajuns la camera de gardă. Mai mult, primul tratament pentru AVC l-a primit abia după 24 de ore de la incident. Din această cauză, bătrânul a rămas parțial paralizat.

Fiul său, avocat, a hotărât să depună plângere penală împotriva personalului de gardă de la UPU Arad.

Managerul interimar al Spitalului din Arad, Florina Ionescu, a afirmat că a cerut verificarea documentelor medicale cu privire la acest caz.

”Astăzi am aflat despre cazul acestui pacient. Am cerut deja directorului medical să verifice documentele, să discute cu cei implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi pentru a putea lua măsurile care se impun”, a afirmat managerul, conform libertatea.ro.

Retail jobs

Alexandru Nistor, fiul bătrânului rămas paralizat, a povestit cele întâmplate: ”Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile, pentru că a paralizat parţial. În ziua în care a suferit AVC, a ajuns la UPU în jurul orei 15, unde i-au făcut un examen la computerul tomograf. Au stabilit că într-adevăr a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ jos la UPU. Până noaptea, la ora 23,30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ţinut nemâncat şi fără tratament, deşi este şi diabetic şi suferise un AVC. Se ştie că în cazul unui accident vascular cerebral este esenţial să se intervină cu tratament în câteva ore, pentru a se evita sechelele neurologice. În schimb, l-au dus la o clinică privată unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15, când i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeaşi poveste, fără mâncare şi fără tratament medical.”

Citeste si:
Un bărbat din Arad a cauzat un accident după ce i s-a făcut rău la...
Un bărbat din Arad a cauzat...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 August 2020 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.