Nelu Tătaru a mers într-o vizită fulger la Pitești, pentru a face verificări la noua secție mobilă ATI, dar și pentru a se interesa de cazul tinerei moarte de Covid-19.

Ministrul Sănătății a vizitat unitatea de Terapie Intensivă mobilă, pe care a trimis-o la Pitești în urmă cu câteva zile. Aceassta a devenit funcțională chiar în această dimineață.

Nelu Tătaru s-a interesat de situația cadrelor medicale, dacă sunt suficienți medici și asistenți, însă a descoperit că se lucrează cu deficit de personal. De aceea, a luat decizia de a detașa rezidenți.

Mai mult, acesta a afirmat că există o evaluare la nivel național a tuturor rezidenților din centrele universitare. Tătaru a vorbit și despre Spitalul din Mioveni, care urmează să fie evaluat.

Nelu Tătaru s-a interesat și de cazul fetei de 21 de ani, care a murit la SJU Pitești, de coronavirus. Acesta a spus că așteaptă rezultatele anchetei și a precizat că vidul legislativ de la acel moment nu a permis ca autoritățile să facă mai multe.

Ministrul a afirmat că autoritățile încearcă acum să recupereze persoanele ce au refuzat internarea în perioada respectivă și că pentru fiecare caz este demarată o anchetă epidemiologică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.