Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de acord cu obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, atunci când distanțarea fizică nu este posibilă, cum ar fi în stațiile de autobuz sau piețele aglomerate.

Potrivit medicului, măsurile împotriva răspândirii coronavirusului trebuie să fie bine explicate, iar implicarea și participarea autorităților locale nu trebuie să lipsească.

„Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt aglomerate. Dacă cineva se plimbă într-un parc de la 10 seară încolo, e puțin probabil să existe o aglomerație care să pună pe cineva în pericol. Dar probabil că la ora 14, aglomerația poate fi suficient de mare încât să impună utlizarea măștii”, a declarat Rafila în cadrul unei emisiuni la Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.