Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, avertizează, referitor la creșterea continuă a numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19, că „dacă nu vom reuși să impunem respectarea regulilor, nu vom face față pandemiei”.

Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”, a declarat medicul.

Virgil Musta atrage atenția și asupra faptului că nu doar Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” este plin cu pacienții infectați cu Covid-19 în Timișoara, ci și spitalele suport.

Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, a mai spus Virgil Musta, potrivit g4media.ro.

Medicul susține că „dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.