Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că cel mai grav scenariu în ceea ce privește criza provocată de coronavirus ar fi cel în care numărul pacienților de la terapie intensivă ar ajunge la numărul maxim de paturi de ATI, respectiv 2.000.

Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaliști care ar fi cel mai grav scenariu în contextul pandeiei de coronavirus, iar acesta a răspuns: „Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive, cele care necesită suport ventilator”.

Ministrul Sănătății a mai fost întrebat dacă există șanse ca România să ajungă în această situație în următoarele două săptămâni, iar el spus că: „În acest moment nu”.

Avem în spitalele suport COVID aproape 2.000 de paturi în terapie intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment avem 300 de pacienți internați în terapie intensivă”, a explicat Tătaru.

Pragul roșu este, să spunem, să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă, ceea ce nu văd previzibil în acest moment”, a conchis ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.