Un pacient care s-a infectat cu coronavirus și s-a internat la Spitalul din Câmpina a primit o factură imensă după ce a fost externat.

Bărbatul care a fost internat doar 7 zile în Spitalul din Câmpina a primit o factură în valoare de 168.262 lei.

Managerul spitalului a dat explicații cu privire la această sumă imensă și spune că devizul nu va fi plătit de către pacient. Banii vor fi decontați de către Ministerul Sănătății.

Managerul a mai afirmat că în spital au fost puțini pacienți cu Covid-19, astfel că nota de plată pentru întreaga unitate medicală s-a împărțit la numărul de pacienți, de unde și cifra atât de mare.

”Aceşti bani nu sunt plătiţi de către pacient, ci sunt suportaţi de către sistem. Este vorba despre un deviz de plată. Noi, prin lege, suntem obligaţi să ataşăm documentelor de externare şi aceste devize de plată. Există un Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008 care stabileşte exact cum se calculează acest deviz. Ideea este următoarea: în deviz apar cheltuielile cu pacientul, cât au costat medicamentele, procedurile, iar la sfârşit se adaugă întraga cheltuială a spitalului pe luna respectivă împărţită pe număr de zile de spitalizare, deci pe pacient”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului din Câmpina.

Retail jobs

Pacientul internat la spital a primit mâncare de 49 de lei, medicamente de alți 43 de lei, i s-au făcut analize în valoare de 172 de lei, iar restul banilor, până la suma de 168.261,969 de lei reprezintă ”cheltuieli aferente spitalizării.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.