Premierul a dat declarații cu privire la legea carantinei și s-a arătat nedumerit cu privire la situația persoanelor depistate pozitiv.

Legea cu privire la carantinare prevede că persoaele care contestă internarea trebuie să aștepte decizia instanței în spital și nu acasă.

În forma pe care o doresc senatorii, legea arată că medicii trebuie să evalueze și să pună un diagnostic în 48 de ore. În funcție de simptomele pacientului și de ale afecțiuni, medicii pot decide dacă e nevoie de izolare sau de spitalizare.

Vă mărturisesc că mi-a fost foarte greu să înțeleg această procedură. Poate să sesizeze instanța de judecată, numai că în cele 48 de ore nu știu dacă se va stabili termen și dacă un judecător poate să ia o decizie. Sigur, e nevoie de celeritate în astfel de situații. Dar, după părerea mea, orice om care este diagnosticat cu Covid are nevoie de o evaluare medicală, chiar dacă nu are simptome vizibile. Nu se poate ști. Boala asta, acest virus acționează într-un mod care nu este încă cunoscut de specialiști. Sunt evoluții fulminante în cazuri care nu prezintă niciun simptom. Și, practic, orice persoană care este diagnosticată cu Covid trebuie să fie supusă acestei evaluări medicale”, a afirmat premierul.

Acesta e de părere că oamenii depistați pozitiv ar trebui să stea în spital mcăar 5 zile, pentru a fi siguri că nu apar complicații:

Sfatul meu pentru români este să nu stea numai 48 de ore, să stea cum era înainte, măcar 5 zile, să fie urmărite, să se poată facă analize mai profundate, de tip RMN sau de tip computer tomograf în cazul în care există anumite suspiciuni din partea medicilor referitore la posibila evoluție, pentru a fi în afara oricărui pericol. Ați văzut că am avut cazuri de persoane care nu aveau simptome, care au ieșit din spital și care s-au întors în spital în situații critice, iar unii dintre ei chiar au decedat”, a mai afirmat Ludovic Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.