Un bărbat din Galați a murit acasă după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus, însă a refuzat să fie internat în spital.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Galați, a refuzat să se interneze după ce a aflat că are coronavirus, iar ulterior a murit acasă, conform informațiilor transmise de prefectul județului, Gabriel Avrămescu.

Prefectul spune că bărbatul care a murit avea obezitate de gradul al treilea. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Galați în data de 12 iulie, fiind diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Acesta a refuzat să fie internat în spital și s-a întors acasă.

”Pacientul a fost sunat și ieri de un reprezentant al DSP, care a încercat să îl convingă să se interneze, dar, din păcate, nu a reușit. (...) A spus că se simte bine și tocmai acesta a fost argumentul pentru care a refuzat internarea”, a transmis Gabriel Avrămescu, într-o intervenție la Digi 24.

Conform prefectului, echipajul SMURD care a fost chemat în noaptea de marți spre miercuri la domiciliul bărbatului nu a putut decât să constate decesul acestuia.

Prefectul spune că 63 de persoane testate pozitiv au refuzat să se interneze, atrăgând totodată atenția că numărul cazurilor din județe crește.

”Mare parte dintre ei sunt asimptomatici sau au simptome ușoare și consideră că este o banală gripă și este mai bine să stea acasă. Acestea au fost argumentele celor care au refuzat internarea. Ei cred că totul este o exagerare”, a afirmat Avrămescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.