Testele PCR pentru depistarea coronavirusului pot fi făcute și la cerere, la clinici private, iar acestea sunt utile în mai multe scenarii.

Cel mai des, testele PCR sunt făcute acum la cerere de către cei care vor să călătorească în diverse țări din Europa.

Este vorba de țările care au pus România pe lista galbenă și unde este nevoie de un test PCR valabil, Cele mai multe teste de coronavirus la cerere sunt făcute de cei care vor să călătăorească în aceste zile în Grecia.

Autoritățile elene au pus restricții la intrarea în țară și cer un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. În plus, e nevoie ca raportul să fie în limba engleză, astfel că trebuie să specifici asta la momentul testării, pentru a evita un drum suplimentar la un traducător autorizat.

În România, sunt efectuate aproximativ 14.000 de teste în fiecare zi, într-o zi obișnuită de lucru. Cu toate acestea, nu se știe câte dintre aceste teste se fac la privat și câte la stat.

Testele efectuate la privat costă între 340 și 390 de lei, în funcție de clinica la care alegi să mergi. Există totuși și variante mai ieftine, cu prețuri de 285 de lei. Mai importantă este durata până la primirea rezultatului și posibilitatea de programare într-o anumită zi.

”Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore”, a spus operatorul din call-center-ul unei clinici medicale, sugerând că este aglomerație la programările pentru efectuarea testelor.

Clinicile oferă rezultatele, de regulă, în 48 de ore de la efectuarea testului, însă există și posibilitatea ca intervalul de timp să meargă către 72 de ore.

”Cu patru ore înainte pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba, dacă doriţi în limba engleză trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, transmite reprezentantul unei alte clinici.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.