Virgil Musta, șef al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, avertizează cu privire la numărul de infectări cu Covid-19.

Medicul Virgil Musta susține că în fiecare zi vom avea de-a face cu un record de infectări, avertizând că numărul cazurilor de Covid-19 va continua să crească.

”Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a declarat Virgil Musta pentru B1 TV.

Acesta mai spune că o bună parte dintre pacienții care ajung la spital au forme medii sau severe ale bolii.

”Sunt pe același trend. Dacă înainte erau mai multe cazuri ușoare internate pentru că legea ne obliga să internăm orice caz pozitiv, acum aceste cazuri pot să opteze pentru a se izola la domiciliu și au rămas în spital mai mult cazurile mai severe, formele medii și medii spre severe”, a mai afirmat Musta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.