Sanatate 8 Iulie 2020 13:36

Șefa DSP Botoșani a anunțat că patru persoane ce fuseseră declarate vindecate de coronavirus s-au reinfectat cu Covid-19.

Declarația a fost făcută în cursul zilei de miercuri de Monica Adăscăliței, șefa Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Conform acesteia, există patru cazuri de reinfectare la nivelul județului, dar și trei de recădere a bolii.

Recăderea cazurilor se referă la bolnavii din spitale ce nu se negativizează complet.

Este un semnal că lucrurile trebuie luate în serios şi că acest virus nu este o joacă. Reinfectările apar pe pacienţii care nu au dezvoltat anticorpi, iar recăderile sunt acele cazuri ale bolnavilor care sunt în spitale şi care nu se negativează complet”, a declarat Monica Adăscăliței.

Botoșaniul are 210 de cazuri active în prezent, dintr-un total de 1.060 de infectări. 772 de persoane s-au vindecat, iar 78 au decedat.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.