Sanatate 8 Iulie 2020 09:38

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că România se află pe a doua pantă ascendentă în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Acesta a mai spus că deocamdată nu există focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă.

Nelu Tătaru a spus că, spre deosebitre de acum trei săptămâni când rata de transmitere a coronavirusului era de 0,6 - 0,7, acum rata de transmitere este de 1,4.

Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6 - 0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona”, a declarat ministrul Sănătății.

Cu toate astea, Tătaru afirmă că secțiile de terapie intensivă ale spitalelor se descurcă cu gestionarea cazurilor de infectare și deocamdată nu există focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă.

Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureştiul, fiecare caz în parte, şi în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum şi cele care aglomerază în acest moment unităţile de primiri urgenţe. Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice îşi fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a mai declarat ministrul, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.