Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, îi sfătuiește pe oamenii care pleacă în concedii la mare să evite locurile aglomerate, precum cluburile, unde se pot infecta foarte ușor cu coronavirus.

Rafila este de părere că nu ar trebui să se vorbească acum de alte sancțiuni și măsuri coercitive, ci despre educarea oamenilor, pentru a-i face să înțeleagă că respectarea regulilor este importantă dacă vrem să ducem o viață normală.

Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli”, a explicat Rafila.

Acesta a fost întrebat dacă virusul Covid-19 poate fi luat și la mare, iar el a răspuns: „Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă”.

Alexandru Rafila a vorbit și despre ipoteza lansată de unii cercetători care au spus că virusul dispare în sezonul cald, la temperaturi ridicate, spunând că aceasta nu se confirmă.

Citeste si:
Municipalitatea din Strasbourg anulează celebrul târg de Crăciun
Municipalitatea din...

Şi eu am sperat, dar nu s-a întâmmplat lucrul acesta. Sunt ţări în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România şi unde transmiterea este intensă -- Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud - Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile. Boala se transmite şi în sezonul cald şi era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi, nu are niciun fel de imunitate”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit stiripesurse.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.