România se află pe locul 3 în Europa la incidența cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori. Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de Covid-19.

România este depășită de Spania și Portugalia în clasamentul privind incidența cumulată la 100.000 de locuitori și este urmată de de Bulgaria și Serbia.

„Este vorba despre un indicator care este luat în considerare la nivelul Comisiei Europene, care apreciază gravitatea situației într-o țară membră a UE. Acest indicator se numește incidență cumulată și se referă la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori înregistrat într-un interval de 14 zile. România se află pe locul 3, după Suedia și Portugalia. O concluzie este că trebuie să facem un efort individual ca să avem un răspuns colectiv”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a dat apoi explicații cu privire la numărul foarte mare de infectări înregistrate joi, respectiv 460 de cazuri de Covid-19.

„Numărul de teste nu este un număr programat, ci este corelat cu numărul de probe care se recoltează la diverse unități medicale. Noi nu avem de unde să știm câte persoane se prezintă la recoltare, câte sunt simptomatice. Există o singură explicație (n.r. - a numărului mare de cazuri): din cauza faptului că a fost foarte multe persoane simptomatice care au ajuns și au fost testate, respectiv vreo 12.500, avem un număr de 460 de cazuri noi, și ce ne interesează este procentul. Întotdeauna să vă uitați la procentul de cazuri pozitive din totalul de teste. Dacă acum 3-4 săptămâni eram la 1.5%, acum am ajuns la 3-4%. Acum este clar că este vorba despre o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi”, a mai spus Rafila, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.