Președintele Societății Române de Epidemiologie, Alexandru Rafila, a declarat că peste o săptămână vom ști care este trendul epidemiei de coronavirus în România. De asemenea, Rafila speră ca Ministerul Sănătății să scurteze durata de spitalizare a mai multor categorii de pacienți.

Trebuie un trend de două săptămâni ca să apreciem situația. Avem o săptămână de creștere la o medie de circa 265 de cazuri zilnic, o dublare a numărului de cazuri mediu față de săptămânile anterioare. Trebuie să vedem dacă se stabilizează la 350 de cazuri, ceea ce eu sper din tot sufletul, să nu depășim acest prag”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila explică faptul că evoluția pe grupe de vârsă este un element important, deoarece „dacă vor fi afectate multe persoane vârstnice, situația poate deveni îngrijorătoare”.

Alexandru Rafila susține că important este cum va fi gestionată situția de acum înainte și cât de receptivi vor fi oamenii la măsurile de protecție.

Important este ce facem de acum încolo. Controlăm evoluția epidemiei, ne oprim aici sau lucrurile vor evolua și numărul de cazuri va crește. Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică. Trebuie să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție, care pot face diferența dintre o vară acceptabilă și vară agitată din punct de vedere al epidemiei”, a precizat Alexandru Rafila.

Rafila a vorbit și despre situația din spitale, în contextul în care se fac mai multe internări decât externări: „Sper ca și Ministerul Sănătății, în perioada imediat următoare, să adopte recomandările OMS care să scurteze durata de spitalizare a mai multor categorii de pacienți”, a mai spus Rafila, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.