Cu toate că situația din ultima perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, s-a îmbunătățit considerabil față de cea din lunile trecute, secretarul de stat Raed Arafat avertizează că situația poate oricând să se deterioreze dacă nu sunt respectate normele impuse.

În pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuși există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem focare serioase sau să avem o situație mai grea în următoarea perioadă dacă nu se respectă măsurile compensatorii care au fost deja menționate. Și anume purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU spune că cifrele din ultima vreme au arătat creșterea numărului de internări la Terapie Intensivă, creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus, dar și creșterea numărului de teste efectuate.

Am văzut în ultima perioadă creșteri care au depășit 300 de cazuri în 24 de ore și la un procent din testări care a ajuns până la 5% din totalul testelor efectuate.

S-a optat pentru propunerea prelungirii stării de alertă. Bineințeles, în cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privin achizițiile directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază!”, mai declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 07 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.