Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că orice măsură de relaxare va atrage creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19.

Tătaru spune că va fi înregistrată o creștere a numărului de cazuri și în perioada următoare, dar va fi una controlabilă. Tocmai de aceea Guvernul dorește prelungirea stării de alertă.

Orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri. Noi trebuie să avem o pârghie. Am avut 2 weekenduri lungi și o aglomerare în diferite zone. S-a trăit senzația de libertate. Am avut o accentuare a transmiterii comunitară. În următoarea perioadă va crește, dar controlabil. De aceea avem nevoie de starea de alertă”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că este posibil ca zilele următoare să fie o scădere a numărului de cazuri, pentru că duminică au fost făcute mai puține teste de coronavirus.

Deocamdată sunt cazuri pe care le gestionăm. Săptămâna următoare ne va da măsura relaxărilor de azi”, a mai declarat ministrul, potrivit g4media.ro.

Acesta îi rogă pe români să respecte normele de igienă și de distanțare socială.

Ministrul Sănătății a mai precizat că eventualele restricții se vor impune doar în zonele afectate, în care izbucnesc focare de coronavirus.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.