Sanatate 2 Iunie 2020 17:33

În cadrul unei dezbateri online, Ludovic Orban a vorbit despre nivelul de digitalizare din sistemul de sănătate din România.

Orban se arată profund nemulțumit de nivelul de digitalizare la care se află în prezent sistemul medical din România. Acesta caracterizează nivelul drept unul ”extrem de înapoiat.”

”Aplicaţiile - şi alea care au fost puse în funcţiune nu merg, cardul de sănătate, se ştie foarte clar este aproape în colaps, sistemul digital pentru cardul de sănătate, nivelul de digitalizare în sănătate este unul extrem de înapoiat”, a afirmat Ludovic Orban, făcând o trimitere și către sistemul cardului de sănătate.

Cardul de sănătate, implementat acum ani buni în România, este un sistem care a dat greș de multe ori, chiar la nivel național, iar problemele cu acesta nu au fost niciodată rezolvate pe deplin.

Premierul mai spune că ”noi, acum, ne-am confruntat cu nevoia de digitalizare pe toate bazele de date pe care a trebuit să le administrăm extrem de scurt, necesitatea transmiterii informaţiei într-un sistem extrem de rapid şi aici lucrurile trebuie schimbate rapid”, vorbind despre nevoia de schimbare din sistemul de sănătate, nevoie care a fost mai acută ca niciodată în ultimele luni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.