Sanatate 1 Iunie 2020 14:30

Paul Anghel, director General în cadrul Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană avertizează că mai multe modele de măști de protecție disponibile pe piață îți pot face mai mult rău decât bine.

Paul Anghel arată că au fost identificate câteva modele de măști de protecție care au ajuns în sistemul de alertă rapidă RAPEX, cu privire la produse periculoase pentru public.

Acesta arată viciile măștilor prezentate în postarea de pe Facebook. În primul rând, capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă. De asemenea, măștile identificate nu se adaptează corespunzător la fața purtătorului.

Paul Anghel avertizează că cele două defecte de mai sus conduc la trecerea unei cantități excesive de particule sau de alte microorganisme prin măști. La rândul său, acest fapt duce la un risc crescut de infecție, în cazul în care aceste măști nu sunt cuplate cu alte măsuri de protcție suplimentare.

Directorul general al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană concluzionează că aceste măști nu respectă regulamentul cu privire la echipamentele individuale de protecție.

Toate modelele de măști neconforme pot fi văzute în postarea de pe Facebook a lui Paul Anghel, disponibilă mai jos:


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.