Sanatate 27 Mai 2020 12:30

Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam arată că oamenii pot fi imuni la coronavirus timp de doar șase luni.

Cercetătorii au testat 10 bărbați pentru patru coronavirusuri pe parcursul a 35 de ani.

Cele patru coronavirusuri provoacă răceala comună și cercetările au spus că există „o durată alarmant de scurtă a imunității de protecție”.

După 12 luni, oamenii au fost reinfectați frecvent cu virusul, iar după șase luni, nivelul de anticorpi a fost redus substanțial.

Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au spus că testele de anticorpi pentru a estima câți oameni au fost infectați cu coronavirus ar deveni limitate.

Profesorul Lia van der Hoek, unul dintre cercetătorii implicați în studiu, a declarat pentru The Times că: „Imunitatea efectivelor este o problemă, chiar și cu vaccinare, deoarece se poate ca oamenii să se reinfecteze în termen de șase, până la 12 luni”.

Virologul de la Universitatea Reading Ian Jones a adăugat că alte cercetări sugerează o imunitate de durată mai lungă, deoarece unii dezvoltă o formă ușoară a bolii, care s-ar putea să nu declanșeze imunitate mare.

Acesta a spus că: „Încă nu suntem în măsură să spunem că cei care testează pozitiv, la aceste teste de anticorpi, sunt imuni la coronavirus”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.