După scandalul orchestrat la un hipermarket din București, când trei persoane au fost arestate pentru că au refuzat să li se ia temperatura, tot mai mulți comercianți au anunțat că renunță la această măsură.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu noi precizări în care subliniază faptul că purtarea măștii, controlul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor la intrarea în instituții publice sau firme sunt obligatorii.

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor.

„Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis, mai precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Citeste si:
Germania începe campania de vaccinare anti-COVID-19 înainte de...
Germania va începe campania...

Conform acestora, la măsurarea temperaturii se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului, iar în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

„În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu” se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.