Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat că medicii de familie nu vor mai fi nevoiți să plătească impozite pentru cabinetele în care profesează.

Proiectul de lege adoptat în Camera Deputaților a fost inițiat Florin Roman și de deputatul Bogdan Huțucă.

Potrivit declarațiilor lui Florin Roman, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea PNL pentru medicii de familie.

Președintele României, domnull Klaus Iohannis, a promulgat legea PNL pentru medicii de familie.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, pe care l-am inițiat în calitate de parlamentar PNL, alături de deputatul Bogdan Huțucă, privind exceptarea plății impozitului pe clădire, pentru medicii de familie.

Citeste si:
VIDEO Dancă: Pacienții asimptomatici vor fi monitorizați de medicii...
VIDEO Dancă: „Pacienții cu...

Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea Codului Fiscal, guvernul PSD a eliminat această facilitate.

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o, și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Roman își retrage semnătura din proiectul care limitează accesul la...
Florin Roman își retrage...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.