Sanatate 26 Mai 2020 11:00

La Centrul „Sfânta Maria” Golești, județul Vrancea, destinat pentru persoanele infectate cu HIV și SIDA, au fost depistate foarte multe cazuri de Covid-19.

Săptămâna trecută au apărut suspiciuni, potrivit cărora ar exista pacienți infectați cu coronavirus la Centrul „Sfânta Maria” Golești. Primele teste făcute au confirmat suspiciunile: 6 persoane au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19.

Alte 28 de persoane, angajați și pacienți, au fost testate mai apoi, iar 12 dintre acestea au fost confirmate cu coronavirus, dintre care 4 angajați și 8 pacienți cu HIV și SIDA.

Centrul „Sfânta Maria” Golești este în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea.

La Centrul ”Sfânta Maria” din Goleşti avem opt beneficiari depistaţi pozitiv, dintre care şapte internaţi la Spitalul Municipal Adjud şi unul la secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani. Numărul total de angajaţi depistaţi pozitiv ar fi de cinci, dar, între timp, o persoană s-a negativizat, având două teste consecutive negative, unul duminică şi unul luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.