Sanatate 23 Mai 2020 12:45

Este bătaie pe testele gratuite pentru coronavirus, oferite de Primăria Capitalei, astfel că în doar 24 de ore de la anunț, mii de bucureșteni s-au înscris în programul desfășurat de autorități. 

Anunțul cu privire la numărul bucureștenilor înscriși pentru testarea gratuită a fost făcut chiar de către Gabriela Firea.

Dacă ieri seară, în jur de 3.000 de persoane erau deja înscrise în platformă, în această dimineață, la aproximativ 24 de ore de la lansarea înscrierii, peste 5.000 de bucureșteni au aplicat deja.

Primarul Capitalei îndeamnă utilizatorii interesați să nu folosească adrese de mail Yahoo pentru a aplica. Ulterior completării formularului de aplicare, fiecare participant va fi contactat și programat pentru testare la unul dintre cele 20 de laboratoare de la clinici de stat sau private partenere în programul ”Testăm pentru București.”

Dacă dorești să te înscrii în această platformă, o poți face accesând acest link.


  • Aplicația oficială este funcțională începînd de vineri, 22 mai, ora 13.00.

  • Bucurestenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare;

  • Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă;

  • Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.