Sanatate 22 Mai 2020 11:54

Directoarea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, Andrea Ammon, avertizează că Europa trebuie să se astepte la un al doilea val de coronavirus, în contextul în care numeroase ţări au anunţat ieşirea din izolare.

„Problema nu este de a şti dacă va exista un nou val de contaminări, ci când va avea loc şi ce amploare va avea. Virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie”, a specificat Andrea Ammon.

De asemenea, aceasta a subliniat și faptul că cifrele privind imunitatea populaţiei nu sunt încurajatoare: „85% până la 90% dintre cetăţeni rămân expuşi la maladia COVID-19”.

„Nu vreau să prezint o imagine catastrofică, dar cred că trebuie să fim realişti. Nu este momentul, acum, de a ne relaxa complet”, a mai adăugat ea.

Conform ultimului bilanț comunicat de AFP, Europa se dovedește a fi continentul cel mai afectat de pandemie, cu aproximativ 2 milioane de cazuri confirmate, dintre care 169.932 mortale, în principal în Regatul Unit, în Franţa şi în Spania.

În total, planeta a atins pragul de cinci milioane de cazuri, între care 328.220 de decese.

De asemenea, centrul de prevenţie, mică agenţie a UE cu sediul în Suedia care are un rol de consiliere în privinţa controlului bolilor infecţioase, a comunicat, la începutul lunii mai, că „valul iniţial de transmisie a trecut de vârf”, înregistrându-se o scădere a numărului de noi cazuri în majoritatea ţărilor UE.

Ulterior deciziei la nivel european de a se ridica restricțiile legate de izolare, Andrea Ammon estimează totuşi că un al doilea val nu va fi dezastruos în cazul în care toți oamenii vor continua să respecte regulile de distanţare: „Acum când vedem clar că numărul de infectări a scăzut, oamenii cred că s-a terminat. Dar nu este cazul”, a avertizat ea, citată de stiripesurse.ro

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.