Sanatate 21 Mai 2020 15:20

Dacă ești un iubitor al fructelor, atunci este posibil să îți surâdă dieta frugivoră. Dar, pe măsură ce te informezi mai mult, vei înțelege că organismul uman nu prea e pregătit pentru un astfel de stil de viață.

Înainte de orice, trebuie menționat faptul că dieta frugivoră nu este o metodă de a slăbi, ci un stil de viața. Așa cum sugerează și numele, cei care aleg această dietă consumă doar fructe crude. O mică parte din alimentație poate consta și în nuci și semințe, în general raportul fiind de 75% fructe crude și 25% nuci și semințe.

O dietă bazată doar pe fructe vine cu anumite avantaje. Conținutul ridicat de vitamine și minerale poate ajuta la detoxifierea stomacului și a sângelui. De asemenea, fructele crude sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la o mai bună funcționare a tractului intestinal.

Totuși, această dietă are și foarte multe restricții. De exemplu, în lipsa proteinelor, organismul nu va mai produce aminoacizii necesari reparării mușchilor și țesuturilor. O deficiență de proteine poate duce la crampe musculare și la retenția de lichid, în special în jurul abdomenului.

Steve Jobs a încercat această dietă

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni care au încercat dieta frugivora a fost Steve Jobs, CEO al companiei Apple. Când d actorul Ashton Kutcher a încercat aceasta dietă pentru o lună , înainte să joace rolul lui Jobs într-un film biografic, a ajuns la spital. Analizele au arătat că pancreasul lui era într-o stare deplorabilă. De teamă să nu aibă aceeași soartă ca Jobs, care a murit de cancer pancreatic în 2011, Kutcher a renunțat la dietă.

Și creatorii canalului de YouTube, Fit Shortie Eats, au adoptat acest stil de viață. Tina Stoklosa și Simon Beun susțin că nu mănâncă altceva în afară de fructe crude și că această dietă le-a schimbat viața în bine. Într-un Q&A realizat cu urmăritorii lor, citat de whatculture.com, cei doi au spus că au mai multă energie și se odihnesc mai bine de când au ales să consume doar fructe.

Citeste si:
Noul dispozitiv ce poate aduce plus valoare în stilul de viață
Noul dispozitiv ce poate...

Medicii și nutriționiștii insistă că o dietă sănătoasă este una variată și echilibrată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.