Sanatate 20 Mai 2020 15:20

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat importanța purtării măștii de protecție, cu ajutorul unui grafic pe care a publicat-o pe Facebook.

Pentru cei care nu inteleg de ce trebuie sa poarte masca sau ceva cu care sa acopere nasul si gura!”, a scris șeful DSU.

Conform acestui grafic, pentru o persoană infectată cu virusul Covid-19, care nu poartă mască de protecție, probabilitatea ca aceasta să infecteze pe cineva care poartă mască de protecție este de 70%.

În schimb, probabilitatea de infectare scade la un procent de 1,5% dacă atât purtătorul de Covid-19, cât și cel sănătos poartă măști de protecție.

Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat Raed Arafat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.