Sanatate 16 Mai 2020 16:00

În Brăila a fost înregistrat primul caz de coronavirus după două săptămâni cu zero raportări.

Este vorba despre un angajat al CFR. Bărbatul s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul din Făurei. După ce testul a venit pozitiv vineri, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean Brăila.

Este primul caz de COVID-19 înregistrat în județ după două săptămâni cu zero raportări.

„Avem un pacient în spital, primeşte tratament. Este singurul pacient pe care îl avem în momentul de faţă”, a declarat directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu pentru Mediafax.

Cum a reușit Brăila să aibă un număr atât de mic de îmbolnăviri

Brăila a fost primul județ din România care a raportat zero cazuri de infectare cu noul coronavirus săptămâna trecută. De la începutul pandemiei, în județ au fost înregistrate doar 23 de cazuri, inclusiv cel depistat vineri.

"Vă spun secretul nostru: instituţiile de forţă au convenit să fie intolerante, regulile au fost respectate, astfel încât nu a fost pusă presiune pe sistemul medical. Medicii au făcut faţă cu brio (...) Asta datorită măsurilor administrative. Iar faptul că toţi pacienţii s-au vindecat înseamnă că medicii şi-au făcut treaba”, susține prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.