Sanatate 16 Mai 2020 13:00

Suceava a raportat săptămâni în șir numărul de teste efectuate, nu cel al bolnavilor confirmați, susține șefa DSP din județ. Așa se explică numărul ridicat de cazuri raportat aici.

În Suceava a fost observată o discrepanta foarte mare între numărul de cazuri confirmate raportate și cel al persoanelor vindecate sau decedate.

Șefa DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, crede ca este foarte posibil să se fi raportat numărul de teste cu rezultat pozitiv și nu numărul de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Cum a fost posibil așa ceva?

Volumul foarte mare de muncă și lipsa personalului specializat a dus la apariția erorii. Funcționarii DSP lucrau în ture de câte patru ore la introducere de date în sistem, fără o metodologie clară. Fiecare avea propria metodă de a introduce aceste date.

Este astfel posibil să fi fost introduse rezultate pozitive fără să se fi verificat dacă persoana respectivă era la primul test pozitiv sau dacă era vorba despre o retestare. Astfel, în sistem ar fi apărut două sau chiar trei raportări de cazuri confirmate pentru aceeași persoană.

736 de cazuri despre care nu se știe de unde provin

Joi, în județul Suceava au fost raportate 3.370 de cazuri de infecție cu COVID-19. Conform DSP, sunt 566 de cazuri încă active, 1.894 de persoane declarate vindecate și 174 de decese, scrie ProTV.

Avem astfel de a face cu o diferență de 736 de cazuri pe care nimeni nu le poate explica. Cel mai probabil, este vorba despre teste de control efectuate pentru o parte dintre cei 2.633 de suceveni încă pozitivi, vindecați sau decedați, identificați în mod cert.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.