Sanatate 15 Mai 2020 13:48

Un avertisment venit din Statele Unite sugerează că infecția cu noul coronavirus poate declanșa o altă boală periculoasă, în cazul pacienților minori.

Autoritățile din SUA lansează un avertisment cu privire la o boală autoimună cu potențial fatal, ce apare la copii și care pare a fi o consecință a infectării cu coronavirus.

Boala, cunoscută ca sindrom inflamator multisistemic (MIS-C), a fost raportată inițial în Marea Britanie, în aprilie.

Între simptomele bolii se găsesc febra și inflamarea mai multor organe, condiție care necesită spitalizarea de urgență.

În New York, au fost raportate mai bine de 100 de cazuri, inclusiv 3 decese. Medicii spun că pacienții au simptome similare cu ale bolii Kawasaki, ce duce la umflarea vaselor de sânge din corp.

Sunil Sood, medic pediatru la Centrul Medical Pediatric Cohen, din New York, spune că unii copii au forme foarte ușoare ale bolii, dar mai bine de jumătate au ajuns la terapie intensivă, din cauza inflamării inimii.

Tratamentul presupune injectarea de anticorpi, administrarea de steroizi, dar și de aspirină, în cazul în care pacienții suferă o pierdere bruscă a tensiunii.

Medicul spune că aceste cazuri apar la patru - șase săptămâni după uce un copil a fost infectat cu coronavirus și a a dezvoltat anticorpi. ”Aceștia au avut virusul, l-au învins, dar acum apare un răspuns autoimun exagerat și întârziat”, spune Sunil Sood, citat de afp.com.

De asemenea, este ciudat și faptul că astfel de cazuri au fost raportate doar în Europa și în America de Nord, nu și în țări asiatice. Există speculații cu privire la faptul că anumite populații ar putea fi mai susceptibile la această boală, însă nu există informații clare în această direcție.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.