Sanatate 14 Mai 2020 11:29

Alexandru Rafila se declară surprins de evoluția infecțiilor din ultima vreme, având în vedere că din ce în ce mai multe persoane se plimbă pe străzi.

Relaxarea reală s-a produs deja în rândul cetățenilor, iar pentru a remarca asta e suficient să te uiți pe străzi și să vezi cât de mulți oameni se plimbă în voie.

Alexandru Rafila se declară surprins de situația în care ne găsim acum, una pozitivă, desigur. Acesta spune că în ultimele patru zile, media cazurilor de coronavirus din România înregistrate în fiecare zi a scăzut, cu toate că oamenii par că au uitat de carantină.

Acesta spune că încă nu poate explica fenomenul, dar că următoarele zile vor face mai multă lumină în cazul situației. Astfel, va fi mai clar dacă e vorba de un trend care se va menține sau doar de o întâmplare.

Microbiologul punctează că ”sunt bucuros că s-a întâmplat, dar nu știu care e cauza - de patru zile suntem într-o scădere a numărului de cazuri și avem o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepție de vreo zi în care s-a testat mai puțin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri.”

Acesta se arată ”curios de ce va fi în perioada următoare.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.