Sanatate 13 Mai 2020 13:20

Vlad Mixich a publica tun mesaj pe Facebook în care prezintă o imagine a situației actuale a pandemiei, dar și a ce ar trebui să facem în viitor.

Mixich punctează că mai avem două zile până la ”marea relaxare”, iar în contextul momentului așteptat de mai toți românii, acesta vine și cu câteva date cu privire la tendințele pandemiei din România.

Acesta spune că numărul cazurilor din România a rămas stabil, în funcție de indicatorul incidenței cumulative la șapte zile. Nu apar nici creșteri, dar nici scăderi semnificative ale cazurilor.

De asemnea. și rata de transmitere a infecției a stagnat. ”Ca să fim pe drumul cel bun, este nevoie ca numărul de reproducere să fie mai mic de 1. În România acest indicator este 1 și deocamdată stagnează”, arată Mixich.

Tot o stagnare se înregistrează și la numărul de decese.

Vlad Mixich subliniază că ”România stă mai bine decât majoritatea marilor țări vest-europene la numărul de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, dar mai rău decât majoritatea țărilor central și est europene.”

Acesta mai punctează că noul coronavirus nu va dispărea prin decret guvernamental.

De asemenea, Mixich spune că de vineri, fiecare este responsabil să judece pentru sine și pentru familia sa.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.