Sanatate 8 Mai 2020 10:53

Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara spune că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut în perioada de după Paște.

Creșterea pe care a sesizat-o Cristian Oancea, director medical al spitalului, a apărut la două săptămâni după sărbătorile pascale, aceasta fiind și perioada medie de incubație a virusului.

”Am remarcat că la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, a apărut o creștere a numărului de internări și a numărului de pacienți pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată”, a declarat acesta, într-o intervenție la Antena 3.

Astfel, Cristian Oancea spune că a realizat că ”izolarea, distanțarea fizică și măsurile de carantinare nu au fost respectate, ca să evităm lanțuri epidemiologice familiale. Nu s-a ținut cont de ele.”

Medicul mai spune că și zilele de 1 și 2 mai ar putea aduce internări nedorite în viitorul apropiat, pentru că foarte probabil nici atunci nu au fost respectate recomandările.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.