Primul tomograf care poate depista pe loc virusul Covid-19 a fost adus în România, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Un al doilea astfel de tomograf va fi montat și la Centrul Medical Caraiman din București.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a dat câteva declarații despre computerul tomograf. Acesta spune că datorită aparatului, timpul de luare a deciziei terapeutice a fost redus foarte mult.

Streinu Cercel a anunțat că, începând de luni, computerul tomograf va intra în utilizare continuă.

Acest computer tomograf mobil ne este deosebit de util pentru screening. În momentul în care pacientul cu COVID sau cu afectare de SARS-COV-2 intră în institut, primul lucru pe care îl va face este să treacă pe lângă această unitate, i se va face investigația de rigoare, după care ajunge pe secție. Ce este important este că acest instrument ne dă o idee încă de la început încotro va merge pacientul din punct de vedere clinic, ceea ce scurtează mult timpii de așteptare din punctul de vedere al luării deciziei terapeutice. Avem specialiști foarte buni care se pricep la CT, de luni el va intra în utilizare continuă”, a declarat Streinu Cercel.

Citeste si:
PSD atacă Executivul, după ce s-au înregistrat 2000 de cazuri de...
PSD atacă Executivul, după ce...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Computerul tomograf va ajuta foarte mult, în sensul în care medicii vor știi pe ce secție trebuie duși pacienții, astfel încât să nu ajungă să aibe leziuni severe.

Aparatul îți dă o imagine. Se cheamă plămân mozaic. Acea imagine este una caracteristică. Dacă nu dă acea imagine, atunci prognosticul pacientului este net mai bun. Dacă are acea imagine știm unde să îl ducem, pe o altă secție, în așa fel încât să îi acordăm încă de la încept sprijinul de care are nevoie ca să nu ajungă să aibă leziuni severe”, a mai spus managerul de la Balș, potrivit antena3.ro.

Primăria Sectorului 1 din Capitală a făcut achiziția, în valoare de aproximativ un milion de euro, potrivit primarului Ionel Tudorache.

Am vorbit cu domnul profesor Streinu-Cercel și am întrebat dacă putem cumpăra acest CT și a spus că este foarte bun, dar să fie folosit de Institutul Matei Balș. Așa am luat decizia să îl achiziționăm și să îl exploateze specialiștii INMB. Consider că a fost o investiție bună pentru bucureșteni, pentru că locuitorii sectorului 1 și cred că și pentru alți locuitori din această țară, care vor beneficia de acest computer tomograf, cu acest soft special. Este primul din România”, a spus primarul Sectorului 1.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: România a depășit pragul de 2000 de îmbolnăviri
Bilanț îngrijorător de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.