Sanatate 5 Mai 2020 16:45

Institutul Național de Sănătate Publică a dat publicității cifre cu privire la evoluția pandemiei din România, în ultimă săptămână.

Noile date oferite de INSP cu privire la evoluția pandemiei în România arată că majoritatea românilor decedați de Covid-19, în ultima săptămână, aveau cel puțin o altă afecțiune.

Astfel, în săptămâna 27 aprilie - 3 mai, 75,1% din decesele înregistrate au fost ale unor persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

87,7% dintre cei decedați în ultima săptămână aveau cel puțin o comorbiditate.

Majoritatea celor decedați în ultima săptămână din cauza infectării cu coronavirus erau bărbați, iar 1 din 7 cazuri confirmate de infectare s-a înregistrat în rândul personalului medical.

Vârsta medie a pacienților infectați este de 48 de ani, De asemenea, 39,4% din cazurile înregistrate în săptămâna 27 aprilie 3 mai, au fost înregistrate în doar cinci județe: Suceava, București, Cluj, Bacău și Vrancea.

Vârsta medie a persoanelor decedate este de 68 de ani. O treime dintre decese au fost înregistrate în cazul persoanelor de peste 60 de ani, iar 6 din 10 decedați au fost bărbați.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.