Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o vizită, în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au apărut în ultima perioadă mai multe cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în rândul cadrelor medicale. Ministrul a precizat că România nu a atins vârful epidemiei, iar relaxarea măsurilor nu este încă o opțiune.

Suntem un judeţ care în ultima perioadă a început să aibă cazuri infectate COVID, mai ales din rândul personalului medical şi al personalului din locurile instituţionalizate precum şi persoane instituţionalizate. Am recomandat prudenţă, am recomandat precauţie, am recomandat respectarea regulilor de igienă şi a regulilor de echipare dezechipare, existenţa echipamentelor de protecţie, existenţa medicamentelor şi a acelei griji pe care trebuie să o aibă tot personalul medical la întâlnirea cu pacientul în acest scenariu aflat, ca şi suspect COVID. În triajul acestui pacient care se prezintă la spital trebuie evaluat complet, chiar dacă avem o simptomatologie frustă, care nu corespunde definiţiei de caz”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru susține că România nu a atins încă vârful pandemiei, iar relaxarea măsurilor ține foarte mult de weekendul acesta.

Recomand încă o dată, prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare. După sărbătorile pascale, acest weekend este foarte important . Este frumos afară, este ziua mare, există o tradiţie a week-end-urilor de 1 mai, în care lumea ieşea, se întâlnea cu cunoscuţii. Este un 1 mai diferit faţă de alţi ani, dar, mă repet, acest 1 mai trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei apropiaţi, cu cei dragi nouă”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Birchall, după declarațiile lui Dan Bittman: „Un exemplu de ipocrizie”
Reacția Anei Birchall, după...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.