Potrivit unui studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales, este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii.

Cercetătorii au observat transmiterea virusului în școlile din New South Wales în perioada martie-mijlocul lunii aprilie. După ce au analizat 18 cazuri (9 elevi și 9 profesori), oamenii de știință au descoperit că doar un elev de școală generală și unul de liceu au contractat virusul de la cei infectați.

„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raportul citat de The Guardian.

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Rezultatele studiului sunt preliminare și nu au fost încă replicate de comunitatea științifică.

Guvernul din NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.