Sanatate23 Aprilie 202013:00de Andreea Stefan

Lectura de un minut

La momentul actual, la Institutul Cantacuzino există o capacitate de 500 de teste pe zi pentru virusul COVID-19, dar capacitatea ar putea crește la 1.000 de teste pe zi, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban.

Testele se fac în 61 de locații, capacitatea fiind de aproximativ 8.000 de teste, la nivel național.

Obiectivul nostru este să creştem în continuare această capacitate de testare, astfel încât să putem testa oricât este necesar, conform protocolului, conform procedurii care este reglementată de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Ludovic Orban.

Joi, premierul a făcut o vizită la Institutul Cantacuzino, iar la laboratorul de biosecuritate a anunțat că se pregătește producția unui vaccin antigripal, care ar putea ieși pe piață în 2021.

Practic, mai există un singur echipament lipsă, recoltatorul de lichid alantoid, care se extrage din ouăle embrionare. Odată cu achiziţionarea acestui echipament, se poate trece la pregătirea liniei de fabricaţie, pentru a putea produce din nou vaccin antigripal”, a mai spus Orban, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Rareș Bogdan atacă dur consilierii lui Orban: Fac tot felul de...
Rareș Bogdan atacă dur...

Încă un proiect al Cantacuzino este și realizarea unui imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.