Un studiu american arată că hidroxiclorochină nu are niciun beneficiu și că provoacă mai multe decese în rândul pacienților COVID-19.

Pacienții bolnavi de coronavirus și tratați cu hidroxiclorochină, un medicament pentru malarie promovat de Donald Trump, nu are, de fapt, niciun beneficiu. Ba, mai mult, un studiu american recent arată că persoanele tratate cu hidroxiclorochină au o rată a mortalității mai mare decât cei care nu primit acest medicament.

Medicamentul a fost testat pe 368 de pacienți infectați cu noul coronavirus și tratați în spitalele de veterani din Statele Unite. 97 dintre pacienții care au primit hidroxiclorochină au avut o rată a mortalității cu 27.8% mai mare, scrie CNN. Cei 158 de pacienți care nu au primit acest tratament au avut o rată de deces de doar 11.4%.

„A fost identificată o rată a mortalităţii mai mare la pacienţii trataţi doar cu hidroxiclorochină. Aceste descoperiri subliniază importanţa aşteptării rezultatelor unor studii mai ample, randomizate și controlate, înainte de folosirea de scară largă a acestor medicamente”, au spus autorii studiului.

Studiul realizat în SUA nu este un experiment medical riguros, nu a fost încă evaluat de comunitatea științifică și nu poate fi replicat la nivel global. Participanții studiului au fost toți bărbați, majoritatea afro-americani și cu vârsta medie de 65 de ani.

Citeste si:
Stângacii văd lumea diferit față de dreptaci: Explicația oamenilor...
Stângacii văd lumea diferit...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Studiul a fost finanțat de Institutul Național de Sănătate din SUA și de Universitatea din Virginia.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.