Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că ar trebui ca autoritățile să gândească din timp o strategie pentru ridicarea restricțiilor și pentru reluarea activității, în urma pandemiei de coronavirus.

Rafila consideră că această strategie trebuie gândită din timp, chiar dacă vârful pandemiei de coronavirus nu a fost încă atins în România. Autoritățile estimează că se va întâmpla în următoarea săptămână, când numărul total al cazurilor de îmbolnăvire ar putea atinge 14.000.

Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie (n.r. - de ridicare a restricțiilor și de reluare a activității). Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia este cea care susține sistemul de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că poate fi luată "o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel național, dar măcar la nivel local pentru județele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri".

"Asta depinde de guvern, cum gândește să facă acest lucru, dar ar fi bine ca din timp să facem o strategie, mai ales că există un document de poziție al Comisiei Europene în acest sens. Măsurile trebuie armonizate cu cele din alte state. Noi trebuie să avem o strategie discutată, evaluată, cunoscută de toată lumea pentru că una dintre problemele cu care încă ne confruntăm este lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local, ori lucrul ăsta trebuie articulat să avem un rezultat optim", a conchis Rafila, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.527 de cazuri noi și 48 de decese în ultimele 24...
Bilanț Covid-19: 1.527 de...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcinaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.