Antibiotice Iași va începe producția de comprimate de hidroxiclorochină, după ce, în prezent, așteaptă sosirea materiei prime.

Ioan Nani, directorul Antibiotice Iași, a declarat că în curând, va începe producția a 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, un medicament folosit în schema de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurană la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, a afirmat directorul Antibiotice Iași.

Acesta mai spune și că pacienții ce suferă de diabet nu vor mai suferi din cauza lipsei tratamentelor vitale pentru boală. Antibiotice Iași va începe și producția de medicamente pentru diabet, dar și de produse pentru dezinfecție.

”Ne-am hotărât să producem şi produsele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor, oricum este o perioadă grea, dar noi suntem optimişti. Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologice importante”, a declarat Nani, conform hotnews.ro.

Citeste si:
Șeful BMW anunță creșterea producției de vehicule electrificate
Șeful BMW anunță creșterea...

În paralel, Terapia Cluj a achiziționat breventul pentru medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americană Gilead. Conform lui Alexandru Rafila, acest medicament ar putea fi primul produs autorizat care tratează cauza bolii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.