Spitalul Județean Argeș se află într-o situație critică, după ce 24 de persoane au fost confirmate deja cu coronavirus.

Spitalul Județean din Pitești riscă să devină o nouă bombă epidemiologică, după ce un chirurg a refuzat testarea pentru coronavirus, deși avea simptome, iar apoi s-a prezentat la serviciu bolnav și chiar a și intrat în sala de operație.

Felix Sârboiu a fost depistat cu coronavirus după ce a refuzat de două ori să fie testat. Gestul său a dus deja la îmbolnăvirea a 23 de persoane, iar alte teste sunt așteptate în următoarele zile.

Chirurgul este șeful secției de chirurgie vasculară de la Spitalul Județean Argeș, dar lucrează și la Spitalul din Costești. Deși bolnav, acesta s-a prezentat la lucru la ambele spitale și a refuzat să rămână acasă, cu toate că colegii săi și-au arătat nemulțumirea.

Conform prefectului de Argeș, Emanuel Soare, medicul nu doar că a refuzat testarea și izolarea, dar nici nu a dorit să poarte mască de protecție, cu toate că prezenta simptome de boală.

Și persoane de la Spitalul din Călinești sunt testate, deoarece acolo lucrează soția chirurgului.

Conform prefectului, tot personalul și toți pacienții din Spitalul Județean Argeș vor fi testați, iar asta presupune teste pentru aproximativ 2.000 de persoane. Testele încep încă de duminică dimineață.

Pe numele lui Felix Sârboiu a fost deschis deja un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, arată adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.