De Paște, cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, iar pentru că multe persoane preferă să îl mănânce dimineața, cu lapte, trebuie să știm că aceasta este una dintre combinațiile de evitat.

Cozonacul poate fi consumat împreună cu produse lactate, însă nu cu lapte, ci cu iaurturi de băut sau sana.

O persoană peste șase ani nu mai are enzimele care să digere laptele și lipsa lor duce, practic, la acumularea grăsimilor în sânge și poate chiar o ușoară intoleranță la lactoză la anumite persoane.

De aceea, e bine să-l consumăm cu kefir, ayran, iaurt de băut, pentru a ne bucura și de gustul cozonacului, dar și de proprietățile produselor lactate”, a explicat Simona Carnicu, medic nutriționist, potrivit antena3.ro.

Pentru că suntem în izolare și o să avem parte de un Paște atipic, departe de cei dragi și fără prea multe posibilități de a face mișcare, nutriționiștii ne sfătuiesc să reducem pe cât de mult posibil caloriile.

Sedentarismul ne caracterizează pe toți în această perioadă, așa că trebuie să ținem cont să avem o dietă echilibrată.

De reținut este că trebuie să consumăm atât carne, cât și legume. De la nicio masă nu trebuie să lipsească legumele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.