Un veteran de război în vârstă de 99 de ani din Brazilia, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a câștigat bătălia împotriva coronavirusului.

Ermando Piveta are 99 de ani și a luptat în al Doilea Război Mondial ca membru al Regimentului 4 Artilerie Montană. Piveta a participat la manevrele militare din Dakar în 1942.

Ermando Piveta a fost internat în urmă cu opt zile, infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a părăsit spitalul miercuri, 15 aprilie, cu onoruri medicale după ce s-a vindecat de Covid-19.

Sublocotenentul Piveta a părăsit spitalul într-un scaun cu rotile și în aplauzele cadrelor medicale.

"El a câștigat încă o luptă, de această dată împotriva noului coronavirus. A ieșit din spital în ziua în care se împlinesc 75 de ani de la bătălia de la Montese, campania victorioasă a trupelor braziliene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Forţele Armate Terestre din Brazilia, citat de France24.

Brazilia este cea mai afectată țară din America de Sud de pandemia de coronavirus. Până acum au fost înregistrate 25.262 de cazuri şi 1.532 de decese.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.